دستگاه های مورد نیاز برای تولید مبل

 

ساختن مبلمان یکی از عام‌ ترین شاخه‌های صنعت نجاری است. میشود گفت در هر شهرک‌ صنعتی در نقاط مختلف درصد عمده‌ای از کارگاه‌هایی که در زمینه چوب فعالیت دارند کارگاه‌ های تولید مبل هستند.در کشور ما افراد بسیاری در صنف و صنعت مبلمان اشتغال دارند. برای نمونه تولید کنندگان مبلمان واقع در نمایشگاه مبلمان عطاآباد آق قلا . همانطور که می دانید این اکثر افراد در این روستا به شغل تولید مبلمان مشغول می باشند و این قسمت از استان گلستان تبدیل به قطب تولید مبل کشور شده شده است در همین راستا در این مطلب به بیان دستگاه های مورد نیاز بزای تولید مبل پرداخته ایم تا علاقه مندان به این حرفه بتوانند با کسب اطلاعات وارد بازر کار تولیدی مبل شوند. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید:



تجهیزات مبل‌ سازی شامل چه مواردی می‌شود؟

ساخت مبلمان یکی از با قدمت‌ ترین و عام‌ ترین شاخه‌های صنعت نجاری در ایران است. تولید مبلمان در عطاآباد از زمان تهیه مواد اولیه تا زمان فروش مبلمان در فروشگاه در طی چند مرحله مختلف انجام می‌گیرد؛ برش قطعات (که به طور معمول از روی الگوهای از پیش طراحی شده انجام می‌گیرد)، اتصال اولیه (شامل چسباندن قسمت‌هایی با ارتفاع بیشتر، مانند تاج مبل، دسته‌ها و …)، برش مجدد قسمت‌های زائد قطعات چسبانده شده، ماشین‌کاری، منبت‌کاری و یا ابزار زنی قسمت‌های مختلف، سر هم کردن و چسباندن قطعات مختلف مبلمان، بتونه‌کاری و رنگ‌کاری، و در مرحله پایانی روکوبی.

به طور کلی این مراحل در سه دسته ساخت مبلمان، رنگ‌کاری و روکوبی تقسیم می‌شود. هر چند به عقیده برخی از افراد، منبت‌کاری و ابزار زنی از فرآیند ساخت و سر هم کردن قطعات مبلمان مجزا است. تولید مبلمان مانند هر حوزه دیگری از صنعت مبل سازی و نجاری نیازمند دستگاه‌ها و ابزار مخصوص به خود است. طیف تنوع این دستگاه‌ها بسته به اینکه کدام بخش از فرآیند تولید مبلمان انجام می‌شود متفاوت خواهد بود. هر کدام از مراحل فوق دستگاه‌های متفاوتی را می‌طلبد. در قسمت زیر به بیان دستگاه  های مورد نیاز برای تولید مبل می پردازیم .

دستگاه های مورد نیاز برای تولید مبل

به طور کلی یراق‌ آلات و وسایل مبل سازی شامل هر گونه ابزار فلزی است كه با ذوب كردن فلز و شكل دادن با قالب ساخته شده و آبکاری می‌شوند. نخستین موارد استفاده از یراق در طول تاریخ در زمینه ساخت ادوات جنگی بوده اما امروزه زمینه کاربرد آن بسیار فراتر رفته و تقریبا شامل هر نوع ابزار فلزی است که در خدمت صنایع مختلف در آمده است.

به طور کلی یراق‌ آلات با وجود ابعاد و اندازه بسیار کوچکتر در قیاس با سایر قسمت‌ های مبلمان، اما نقش بسیار مهمی را در ساخت مبمان ایفا می‌کنند. در کنار این‌ها، پیچ‌ های دو سر رزوه، مهره‌های جوشی و خاردار و همچنین استوپرها دیگر یراق‌ آلات پرکاربرد در زمینه تولید مبلمان را تشکیل می‌دهند.

قیمت یراق‌ آلات بسته به کیفیت آن‌ها، طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود. همچنین دستگیره‌ها و قفل‌ های قدیمی و آنتیک که برای مثال به منظور استفاده در میزهای سفارشی و خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند، بعضا دارای قیمت‌هایی بسیار گزاف می‌باشند.

تجهیزات کارگاه مبل‌ سازی عطاآباد

یک کارگاه مبل‌ سازی  در عطاآباد می‌بایست در درجه نخست زیرساخت‌ های لازم برای پیشگیری از حریق را دارا باشد. مواد اولیه مورد نیاز برای تولید مبلمان کاملا قابل اشتعال بوده و می‌توانند در طول چند ساعت تمام کارگاه را به خاکستر تبدیل نمایند. بنابراین، پیش از ورود ابزار، ماشین‌آلات و مواد اولیه به داخل کارگاه، می‌بایست تاسیسات کارگاه و به طور ویژه تاسیسات الکتریکی آن را طبق استاندارد های لازم آماده کنید. استفاده از کابل‌های انتقال برق مخصوص فضاهای کارگاهی، تابلوهای برق و کنتورهای برق ویژه اکیدا توصیه می‌شود.

پس از آن، لازم است تا نقشه‌ ای مناسب برای مشخص نمودن محل قرارگیری دستگاه‌ ها و ماشین‌ آلات را تهیه کنید. آگاهی از فضای مورد نیاز در اطراف هر دستگاه در این بین نکته‌ ای بسیار حائز اهمیت است. معمولا نقشه یک کارگاه مبل‌سازی به این صورت است که الوارهای چوب پس از ورود به کارگاه و در طی مراحل تولید مبلمان کمترین جابجایی را داشته باشند. به بیان دیگر دستگاه‌های مربوط به مراحل مختلف تولید به ترتیب این مراحل در کنار هم قرار می‌گیرند تا جابجایی‌های اضافی در حین فرآیند تولید مانع سرعت کار نشود.

از آن گذشته لازم است تا تمامی لوازم ایمنی را در فضای کارگاه به همراه داشته و علاوه بر فرا گرفتن نحوه کار با آن‌ها در موارد لازم به طور حتم از آن‌ها استفاده نمایید. شاید بتوان گفت کپسول آتش‌نشانی از جمله مهم‌ترین این وسایل است.

در صورت امکان و بسته به فضای کارگاه خود در دو یا سه نقطه از کارگاه کپسول آتش‌نشانی قرار دهید تا در صورت بروز حریق بتوانید به سرعت از آن بهره ببرید. ممکن است ساده به نظر آید اما به دلیل وجود خاک اره و گرد چوب در فضای کارگاه، حتی جرقه‌ای کوچک در فاصله چند ثانیه می‌تواند تبدیل به آنشی بزرگ گردد. بنابراین سرعت عمل در این میان امری کاملا حیاتی است.

از آن گذشته، کار با دستگاه‌ها و ماشین‌ آلات نجاری بسیار خطرناک است، لذا با به کار بردن لوازم ایمنی از مخاطرات کار با دستگاه‌ها کاسته خواهد شد. همواره در فضای کارگاه از عینک ایمنی استفاده کنید. هنگام کار با دستگاه‌های پر سر و صدا حتما گوشی‌ های ایمنی را روی گوش خود بگذارید تا از آسیب‌ های احتمالی جلوگیری کنید. دستکش ایمنی، لباس‌های مخصوص کار در کارگاه، کفش ایمنی، و … از دیگر لوازمی هستند که استفاده از آن‌ها در حین کار در کارگاه کاملا لازم و ضروری است.

ماشین آلات مورد نیاز کارگاه مبلمان عطاآباد

دیگر ابزارها و وسایل مورد نیاز کارگاه مبل سازی، دستگاه و ماشین‌ آلات مورد استفاده در کارگاه به حدود فعالیت‌ های انجام گرفته در کارگاه بستگی خواهد داشت. اما به طور معمول ابزارهای دستی عمومی مانند آچار و پیچ‌گوشتی، پیچ‌دستی (در تعداد و اندازه‌های مورد نیاز) و گیره، مغار و چکش، اره‌ های دستی، رنده دستی، میخ‌کش و انبر، سوهان، متر، و … از جمله ابزارهای دستی مورد نیاز هستند. هر چند واضح است که بخش اعظمی از فعالیت‌ های انجام گرفته در یک کارگاه مبل‌سازی نسبتا بزرگ به کمک دستگاه‌ها و ماشین‌آلات الکتریکی انجام می‌گیرد اما به همراه داشتن لوازم و ابزارهای دستی در کارگاه کاملا ضروری است؛ خصوصا پیچ‌دستی و گیره که برای چسباندن قسمت‌های مختلف مبلمان به یکدیگر کاربرد فراوانی دارد. بستن پیچ‌دستی نیز خود مهارتی است که با مرور زمان و کسب تجربه باید آن را فرا گیرید. بستن پیچ‌دستی در جهت اشتباه یا محکم کردن بیش از حد آن موجب وارد آمدن فشار بیش از حد به اسکلت مبل شده و می‌تواند تمام زحمات برش‌کاری و اتصالات اجرا شده را از بین ببرد. یا از طرف دیگر، به کمک مغار، چکش و اره دستی می‌توان اتصالات بسیاری را اجرا نمود.

پر کاربردترین دستگاه های مورد نیاز برای تولید مبل در عطاآباد

  • در مورد ماشین‌آلات شما با طبف بسیار گسترده‌ای مواجه خواهید بود. اما بعضی از ماشین‌الات پرکاربردتر بوده و موارد استفاده عام‌تری نیز دارند. اره فلکه، به عنوان مثال، یکی از پرکاربردترین ماشین‌ها است. هر چند که امروزه مدل‌های تمام اتوماتیک آن نیز که برش‌های مختلف را با نهایت دقت و سرعت انجام می‌دهد در بازار موجود است اما به سبب قیمت گزاف، همچنان در اکثر کارگاه‌های مبل‌سازی نخستین دستگاهی که به چشم می‌خورد یک اره فلکه است.
  • یک دستگاه کف‌رنده سه کاره یا پنج کاره به چشم می‌خورد. در واقع می‌توان چنین گفت که اره فلکه و کف رنده دو دستگاه بسیار حیاتی و مهم در هر کارگاه مبل‌سازی هستند. به لحاظ اندازه و قیمت نیز این دو دستگاه نسبت به سایر دستگاه‌ها بزرگتر و گران‌تر می‌باشند.
  • به غیر از اره فلکه معمولی و یا اره فلکه CNC به اره‌های دیگری نیز احتیاج خواهید داشت؛ اره زنجیری (برای برش‌کاری الوار ضخیم)، اره دیسکی (برای برش‌های عرضی قطعات باریک‌تر)، میز برش یا اره میزی (برای برش‌های طولی)، اره عمودبر (برای برش‌های منحنی قطعات با ضخات کم) و … .
  • اورفرز نجاری را می‌توان یکی از پرکاربردترین ابزارها دانست. نیروی موتور بسیار بالای آن قابلیت دور موتور بسیار زیادی را برای تیغه آن فراهم می‌کند. از این دستگاه نیز در اجرای اتصالات مختلف و همچنین در دور بری صفحات میز استفاده بسیاری می‌گردد. این دستگاه‌ به عقیده بسیاری پرکاربردترین دستگاه الکتریکی موجود در یک کارگاه نجاری و مبل‌سازی است.
  • دریل الکتریکی برای سوراخ‌کاری مربوط به اجرای اتصالات و باز و بسته نمودن پیچ‌ها یکی دیگر از دستگاه‌های بسیار پرکاربرد در مبل‌سازی است. دریل‌های شارژی امروزه کاربرد گسترده‌تری پیدا نموده و جایگزین بسیار مناسبی برای دریل‌های الکتریکی معمولی بوده‌اند. به منظور افزایش دقت در کار، در بعضی از کارگاه‌ها از دریل‌های ستونی استفاده می‌شود. دریل‌های ستونی از ایستایی به مراتب بیشتری برخوردار بوده و به همین دلیل دقت سوراخ‌کاری را تا میزان قابل توجهی افزایش می‌دهند.
  • برای تسطیح چوب و همچنین آماده کردن مبلمان برای مراحل رنگ‌کاری نیز از سمباده‌های برقی استفاده می‌شود. سمباده‌های برقی نیز انواع مختلفی از جمله سمباده‌های لرزان و غلتکی بوده که در موارد مختلفی به کار می‌روند.
  • به منظور انجام مراحل مربوط به رنگ‌کاری و روکوبی در کارگاه نیز حتما به حداقل یک پمپ باد با قدرت کافی نیاز خواهید داشت. البته لازم به ذکر است که پمپ باد در طی مراحل ساخت مبلمان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ از جمله آن که در کنار میخ‌کوب می‌توان از آن برای استحکام بخشیدن هر چه بیشتر به اتصالات استفاده نمود.

هزینه راه‌ اندازی کارگاه تولیدی مبلمان در عطاآباد

راه‌اندازی یک کارگاه متوسط و مناسب مبل‌سازی بدون شک نیاز به ملزومات فراوانی دارد که برای تأمین آن سرمایه اولیه را می‌طلبد. در نگاه اول به نظر می‌رسد کارگاه مبل‌سازی پرهزینه نیست؛ و با توجه به میزان سرمایه اولیه می‌توان در کوتاه‌مدت شاهد بازگشت سرمایه بود؛ اما با توجه به پر ریسک بودن این کسب‌ و کار باید بررسی‌ها و تحلیل‌های اولیه به‌صورت مناسب انجام شود. برای شروع کار تولیدی حداقل به ۱۰۰ میلیون تومان سرمایه نیاز می باشد .درآمد این کار حدود ۱۵ میلیون تومان می باشد که در صورت داشتن روابط عمومی خوب و تخصص در زمینه ی فروش می توان این درآمد را افزایش داده و به حدود بیست میلیون تومان رساند .البته با توجه به خانه های بزرگ و ویلایی در عطاآباد افرادی که می خواهند به راه اندازی تولید مبلمان روی آورند دیگر نیازی به فضای مورد نیاز برای کارگاه ندارند و می تواند قسمتی از حیاط خود را تغییر کاربری دهند.

Comments

Popular posts from this blog

شرایط پذیرش مقاله در isi

دستگاه ذغال

راهکار افزایش مکش جاروبرقی