چیزهایی که یک نصاب آبگرمکن خورشیدی باید بداند؟

 

در اولین قدم برای بهره گیری از آبگرمکن خورشیدی ، باید مطمئن شد آفتاب ، به مدت چند ساعت در روز حتی در زمستان به سقف خانه می رسد. در گام بعدی نیاز به ابزار مسیر یاب برای جهت یابی حرکت نور خورشید داریم که اغلب شرکت های حرفه ای خورشیدی این ابزار را در اختیار دارند و یا از سازمان های خدمات انرژی آن را قرض می کنند. البته اگر در شرایط عادی نور خورشید از طلوع تا غروب بر روی سقف مشاهده شود نیازی به بررسی توسط دستگاه نیست.



انتخاب نوع آبگرمکن خورشیدی

گام بعدی برای استفاده از آبگرمکن خورشیدی در خانه ، برآورد میزان مصرف آبگرم در ساختمان است. برای اینکار باید از شخصی حرفه ای و با تجربه کمک گرفت. فردی که برای اینکار استخدام می شود باید تجربه و دانش قابل توجه ای هم در زمینه تاسیسات ساختمان داشته باشد و هم با تجهیزات خورشیدی کاملا آشنایی داشته باشد. کارشناس مربوطه باید بازدیدی از ساختمان داشته باشد و پس از بررسی تجهیزات مصرف کننده و الگوی رفتاری ساکنین ظرفیت و مشخصات سیستم خورشیدی مورد نیاز را تعیین کند تا ساکنین هیچگاه با کمبود انرژی و آبگرم مصرفی مواجه نشوند.

تعیین ظرفیت آبگرمکن خورشیدی

تعیین ظرفیت دستگاه سیستم خورشیدی براساس محاسبه آبگرم مورد نیاز انجام می شود که می تواند ساده باشد. برای یک خانواده که بر اساس اصول بهینه سازی مصرف می کنند می توان به ازای هر نفر در هر روز حدود 57 لیتر آبگرم در نظر گرفت. بر این اساس می توان مساحت سطح کلکتور مورد نیاز برای تامین آبگرم مصرفی بهداشتی روزانه را محاسبه کرد. در ساختمانی که پنج ساعت در روز آفتاب دارد ، برای تامین 300 لیتر آبگرم دو کلکتور با مساحت چهار فوت مربع و جمعا هشت فوت مربع نیاز است. البته توجه داشته باشید که برای محاسبه دقیق تر باید وضعیت مصرف کننده بررسی گردد تا میزان آبگرم مورد نیاز دقیقا محاسبه شده و ظرفیت سیستم خورشیدی تعیین گردد. برای انتخاب تانک ذخیره آبگرم در آبگرمکن خورشیدی ، باید تانکی با ظرفیت برابر یا بزرگتر از میزان مصرف روزانه در نظر گرفته شود.

تهیه سیستم پشتیبان آبگرمکن خورشیدی در زمستان

در روزهایی از فصل زمستان ، ممکن است انرژی خورشید به مقدار کافی وجود نداشته و آبگرمکن خورشیدی نتواند آبگرم کافی را برای مصرف تامین نماید و یا بدلیل حضور مهمان به مدت طولانی، مقدار آبگرم بیشتری نسبت به حالت عادی که براساس آن سیستم خورشیدی انتخاب شده است، نیاز باشد. برای اینکه در این مواقع بتوان آبگرم مورد نیاز را تامین نمود بایستی از یک سیستم پشتیبان که برای تامین آبگرم از انرژی های تجدید ناپذیر بهره می گیرد، استفاده نمود. در این مواقع سیستم خورشیدی باید به عنوان پیش گرم کننده آب استفاده شود. به این ترتیب که با لوله کشی مناسب بین آبگرمکن خورشیدی و دستگاه پشتیبان ، آبی که توسط انرژی خورشید تا حدی گرم شده را به دستگاه منتقل نمود تا در آنجا با مصرف انرژی کمتری ، دمای آن به دمای مطلوب برای مصرف ساکنین برسد.

محل نصب آبگرمکن خورشیدی

کلیه اجزای ابگرمکن خورشیدی بروی سقف یا محلی که کاملا در معرض نور خورشید بوده و سایه اندازی ندارد نصب می گردد. لازم به ذکر است این نوع سیستم در فصول سرد جهت حفاظت از یخ زدگی مجهز به محلول آب و ضد یخ می باشد.

نکات ایمنی در تعمیر و نصب آبگرمکن خورشیدی

قبل از هر چیز لازم است بدانید که نصب و حتی تعمیر آبگرمکن خورشیدی کار راحتی نیست . به همین دلیل، پیشنهاد می‌شود این کار توسط یک نصاب متخصص انجام بگیرد. در ادامه به شرح این نکات می‌پردازیم:

  • کارشناسی محیط محل نصب آبگرمکن خورشیدی

  • برای متصل کردن آبگرمکن به لوله‌های آب ساختمان، به ‌هیچ ‌عنوان از لوله‌های خرطومی و یا شیلنگ فشار ضعیف استفاده نکنید.

  • اندازه گیری سیستم گرمایش آب خورشیدی

  • اطمینان از سالم بودن اجزای آبگرمکن خورشیدی

  • کنترل سطح کالکتور (جمع کننده)

  • برآورد حجم ذخیره سازی

  • دقت کنید که نصب درست و اصولی آبگرمکن خورشیدی ، علاوه بر حفظ ایمنی ، به طول عمر آبگرمکن هم می‌افزاید.

  • کنترل محفظه پشیتبان

  • انجام لوله کشی 1زوج لوله با سایز 4/3 اینچ در ساختمانهایی که از1 دستگاه 200 تا 300 لیتری استفاده می نمایند وبالارفتن سایز متناسب با دستگاههای موازی شده بروی بام جهت افزایش حجم تولید آبگرم.

  • پیش بینی فضای نصب بدون سایه بروی بام درکوتاهترین فاصله با رایزرابگرم وسرد مصرفی.

  • پیش بینی لوله برق جهت عبور سنسورترموستات جداری داخل ساختمان .

  • پیش بینی کلید محافظت ازبرق گرفتگی جهت هیتربرقی کمکی .

  • پیش بینی نحوه اتصال سیستم خورشیدی خانگی به سیستم ثانویه بصورت ترموستاتیک یا شیربرقی و یا دستی.

  • لوله کشی آبگرمکن خورشیدی درساختمانهای دارای پکیج ویا موتورخانه باید حتما ازمحل نصب نهائی پکیج یا موتورخانه تا پشت بام انجام گردد، تا امکان استفاده ازشیرهای اتوماتیک قطع و وصل وجود داشته باشد.

    نصب آبگرمکن خورشیدی

    در این نوع، سلول های خورشیدی که در پشت‌بام نصب می‌شود، گرمای خورشید را جذب می‌کند .سپس این نور را به لوله‌های آب‌سرد در یک سیستم‌ حلقه‌بسته که به منبع آب متصل است، منتقل می کند. بهترین مکان برای آبگرمکن‌ خورشیدی در مناطق گرمسیری است و برای مناطق ابری و سردسیر مناسب نیستند. البته بیشتر مدل‌های خورشیدی منبعی برای ذخیره گرما دارند که درصورت نیاز بتوان استفاده‌ کرد. این آبگرم کن‌ها هزینه اولیه بالایی دارند و در عین حال مزیت آن، استفاده از انرژی پاک است. از این مدل می‌توان برای مدت طولانی استفاده کرد چون منبع انرژی آن تجدید پذیر است.

Comments

Popular posts from this blog

شرایط پذیرش مقاله در isi

دستگاه ذغال

راهکار افزایش مکش جاروبرقی