تفاوت یونولیت سقفی با یونولیت دیواری

 

یونولیت (Jonulite) در ایران بنام پلاستوفوم، یونولیت و آکاسیف شناخته می‌شود که نام اصلی آن پلی‌استیرن انبساطی یا EPS است. در بسیاری از کشورهای آمریکا شمالی این محصول با نام استایروفوم (Styrofoam) شناخته می‌شود. یونولیت ماده ای سبک و متخلخل و معمولاً سفید که در بسته بندی و عایق کاری کاربرد دارد در بعضی مواقع به آن فیبر سفید نیز می گویند. اما در حقیقت یونولیت نوعی پلیمر سفید رنگ و عایق رطوبت و صدا و دما است که از فرایندهای پتروشیمی تهیه می‌شود. از این محصول در ساخت سقف و دیوار استفاده می شود .



موارد مصرف یونولیت در ساختمان

  • برای تولید بلوک‌های پلاستوفوم سقفی به منظور استفاده به عنوان عایق صوتی و حرارتی در ساختمان‌ها و مکان‌های مختلف.
  • عایق برودتی در سردخانه‌ها و یخچالهای صنعتی.
  • ساخت انواع فوم‌های بسته بندی و انواع یخدان و ترموس
  • استفاده از ورق های پلاستوفومی تا ابعاد ۱۰۰*۲۰۰ سانتیمتر و ضخامتهای گوناگون از ۴ تا ۱۰۰۰ میلیمتر به عنوان زمینه Background انواع تابلوها مانند تابلوی اعلانات و یا بسیاری از مصارف گوناگون دیگر.
  • ورق در ضخامت های گوناگون و یا دانه های فوم (گرانول) جهت ساخت اشكال ، انواع طرح ها و حروف فارسی و انگلیسی، ساخت ماكت ، تهیه تابلوهای تبلیغاتی و تزئینی و به عنوان فوم ریخته گری و فوم گُل‌سازی كه در درس حرفه‌وفن دوره راهنمایی تحصیلی خواهران و برادران و همچنین برخی رشته های كار و دانش دوره متوسطه استفاده های فراوان دارد.
  • استفاده از ورق پلاستوفوم به عنوان عایق ساختمان و بلوك های سقفی پلاستوفومی به عنوان جایگزین بلوک های سیمانی یا سفالی در صنعت ساختمان. عایق بودن در مقابل آب و رطوبت .

    تفاوت یونولیت سقفی با یونولیت دیواری

    یونولیت سقفی استاندارد نام محصولی است که در سال های اخیر بعنوان قالب بتن در سقف های دال یک طرفه یا اصطلاحا تیرچه بلوک مورد استفاده قرار میگیرد از این محصول بشکل مکعب مستطیل با ابعاد ۲۵*۵۰*۲۰۰ مورد استفاده قرار میگیرد و دانسیته آن ۱۲ می باشد.

    وزن یونولیت سقفی تولید شده بر اساس دانسیته یونولیت مشخص می گردد. با توجه به قیمت مواد اولیه یونولیت و قیمت محصول نهایی تولید شده کارخانه های یونولیت ، دانسیته یونولیت بین ۷ الی ۸ کیلوگرم بر متر مکعب بیشتر نمی باشد در صورتی که بعضی تولید کنندگان برای جذب مشتری تولیدات خود را دانسیته ۱۰ معرفی می کنند . در این صورت وزن یونولیت تیرچه سفالی نباید کمتر از ۲ کیلو گرم باشد.

    یونولیت های مصرفی باید دارای تاییدیه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و همچنین نشان استاندارد را نیز دارا باشند. یکی دیگر از تفاوت های یونولیت سقفی و دیواری ضخامت آنها می باشد.همچنین این دو نوع محصول در قیمت نیز باه تفاوت دارند و یونولیت سقفی گران تر بفروش می رسد. ابعاد یونلیت سقفی نیز با یونولیت دیواری دارای تفاوت بسیاری می باشد.

    در بعضی شرایط برای مصارف گوناگون ممکن است که یونولیت را برای دیوار استفاده کنیم. خاصیت صدا گیربودن یا اصطلاحا(اکوستیک) ، خاصیت ضد ضربه بودن ، جلوگیری از ضربه در سالن هایی ورزشی، قابل شستشو بودن و انتی باکتریال بودن در کنار زیبایی دلیل استفاده یونولیت یا فوم برای دیوار می باشد. استفاده از یونولیت به صورت های زیر برای دیوار مرسوم است:

    • دیوار پوش فوم

    • فوم دیواری تزیینی

    • فوم دیوارپوش

    • یونولیت دیواری dpanel3

    در هنگام خرید یونولیت دقت کنید که بلوک ها باید دارای ظاهر سالم و یکپارچه باشند. سطح بلوک باید نسبتاً صاف باشد و بین دانه های پلی استایرن فاصله مشخص ظاهری وجود نداشته باشد. لازم است تا نام تولید کننده، کندسوز بودن محصول، حداقل چگالی و اندازه های طول، عرض و ضخامت بلوک بر روی تمام بلوک های تولیدی کارخانه حک یا چاپ یا برچسب شده باشد.

    مزایای استفاده از یونولیت

    استفاده از یونولیت سبب می‌شود مصرف آهن و فولاد کاهش پیدا کند.

    یونولیت در برابر زلزله مقاومت بسیار بالایی دارد.

    حمل و نقل و استفاده از یونولیت بسیار آسان است. چرا که وزن سبکی دارد.

    کاهش حجم بتن از دیگر مزایای استفاده از این محصول است.

    در برابر صوت و حرارت عایق بسیار خوبی در مقایسه با محصولات دیگر است

Comments

Popular posts from this blog

شرایط پذیرش مقاله در isi

دستگاه ذغال

راهکار افزایش مکش جاروبرقی