روش های نگهداری از آبگرمکن خورشیدی
آبگرمکن خورشیدی راهی بهینه برای تولید آب گرم در منزل شما است که در هر شرایط آب و هوایی قابل استفاده است و سوخت آن – نور خورشید – سوختی کاملاً رایگان است. از مزایای این سیستمها میتوان به استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر، حفاظت محیط زیست، قابلیت اطمینان، ایمنی، کاربری ساده، کاهش هزینهها، بازدهی بالا و دسترسی آسان به منبع نور خورشید اشاره کرد. امروزه با توجه به رواج یافتن استفاده از این نوع آبگرمکن دانستن روش های نگهداری از این کالا اهمیت خاصی پیدا می کند. با ما همراه باشید تا روش های نگهداری از آبگرمکن خورشیدی را برای شما شرح دهیم.
چگونه از خراب شدن آبگرمکن خورشیدی پیشگیری کنیم؟
امروزه با رواج پیدا کردن خرید آبگرمکن خورشیدی و جایگزین کردن آن با آبگرمکن های گازی بسیاری از افراد روش نگهداری از آبگرمکن های خورشیدی را نمی دانند و به مشکل بر می خورند. در این قسمت از مقاله روش های نگهداری از آبگرمکن خورشیدی را برای شما آورده ایم.
-
جلوگیری از آهکی شدن آبگرمکن خورشیدی
آبی که در خانهها جاری است حاوی مقداری زیادی نمکهای معدنی مانند ترکیبات بیکربنات، یونهای کلسیم، منیزیم و غیره هستند که اصطلاحاً به آنها “آب سخت” گفته میشود. آب سخت احتمال تهنشین شدن مواد معدنی را در سیستم گرمکننده خورشیدی افزاش میدهد و آب را به اصطلاح آهکی میکند. با استفاده از موادی به نام نرمکننده آب یا یک محلول اسیدی ملایم (مانند سرکه) و به گردش درآوردن آن در میان کلکتور، در فاصله زمانی هر 3 تا 5 سال یکبار یا در زمان مورد نیاز میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد.
-
جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی آبگرمکن خورشیدی
ورود اکسیژن به داخل لولههای سیستم گرمایش خورشیدی باعث ایجاد زنگزدگی در آهن و مواد متشکل از فولاد میگردد. برای جلوگیری از خوردگی در این سیستمها باید از ترکیب موادی چون مس، برنز، برنج، فولاد ضدزنگ، پلاستیک و لاستیک در ساخت لولهها و پلاستیک یا شیشه در ساخت پوشش مخزن استفاده شود.
-
قطعات آبگرمکن خورشیدی را سر خود جایگزین نکنیم
به علت عمر بالای این سیستمها نیازی به جایگزینی قطعات وجود ندارد و چون از هیچگونه قطعه متحرکی در آنها استفاده نمیشود، استهلاک آنها بسیار پایین بوده و طول عمر کاری آنها به بالای 20 سال میرسد. در نتیجه هزینههای نگهداری و تعمیرات این سیستمها بسیار پایین است.
هزینه نگهداری از آبگرمکن خورشیدی چقدر است؟
بد نیست بدانید هزینه های نگهداری و تعمیرات این سیستم ها بسیار پائین و در حد صفر است زیرا هیچ قطعه متحرکی نداشته و طول عمر کارکرد سیستم ها با کیفیت فنی بالا تا 20 سال می رسد. باتوجه به ظرفیت بالقوه کشورمان از نظر انرژی خورشیدی و تعداد ساعات آفتابی بالایی که در بسیاری از نقاط کشور داریم، همچنین مشکلات زیست محیطی و هزینه بالای سوخت های فسیلی، لازم است تا از این فناوری روز دنیا بهره مند شویم.
دلایل استفاده از سیستم های خورشیدی
- انرژی پاک، ارزان، قابل دسترسی، پایان ناپذیر و ذخیره منابع انرژی تجدیدناپذیر
- جلوگیری از افزایش گرمای کره زمین و حفاظت محیط زیست
- کاهش 60% در هزینه تأمین آب گرم
- قابل استفاده در همه مکان ها از قبیل: منازل ، مدارس،خوابگاهای دانش آموزی و دانشجویی،بیمارستانها،استخرها و کارخانجات
- بازگشت سریع سرمایه با توجه به سیاست های دولت در اجرای هدفمند کردن یارانه ها
- اجرای سریع و آسان و بی نیاز از هرگونه تعمیر اساسی
- بی صدا ، بی خطر و ایمن
چرا آبگرمکن خورشیدی بخریم؟
1)خرید و نصب یک آبگرمکن خورشیدی معمولاً هزینه بیشتری نسبت به آبگرمکن معمولی دارد اما با نصب یک آبگرمکن خورشیدی میتوان هزینههای مصرف گاز و برق را در دراز مدت به طور چشمگیری کاهش داد. به طور متوسط با نصب یک آبگرمکن خورشیدی هزینه قبض یک خانه 50 تا 80 درصد کاهش مییابد.
2)به علت عمر بالای این سیستمها نیازی به جایگزینی قطعات وجود ندارد و چون از هیچگونه قطعه متحرکی در آنها استفاده نمیشود، استهلاک آنها بسیار پایین بوده و طول عمر کاری آنها به بالای 20 سال میرسد. در نتیجه هزینههای نگهداری و تعمیرات این سیستمها بسیار پایین است.
3)همچنین به دلیل مجانی بودن نور خورشید از کمبود سوخت در آینده و افزایش قیمت آن جلوگیری میشود.
4)علاوه بر مسئلهی کاهش هزینهها، به علت وجود یک مخزن ذخیره در این آبگرمکنها، میتوان از آب گرم مصرفی در ساعاتی که نور خورشید در دسترس نیست نیز بهرهمند شد. اگر انرژی خورشید در مدتی طولانی در دسترس نباشد، میتوان از یک سیستم الکتریکی کمکی استفاده کرد.
با توجه به روش های نگهداری از آبگرمکن خورشید یکه در این مقاله برای شما آوردیم در صورت بروز مشکل در سیستم آبگرمکن خود حتما با فرد متخصص تماس گرفته و از کمک بخواهید. بخاطر داشته باشید هیچگاه دست به کاری که در آن از تخصص لازم برخودار نیستید نزنید.
نحوه کار آبگرمکن خورشیدی
ابتدا مخزن آب گرم با آب سرد پر میشود و آب داخل لولههای گردآور ، هنگامی که خورشید روی سطح گرد آور میتابد به تدریج گرم شده و به کندی به طرف مخزن از طرف بالا ذخیره میشود، آب سرد مخزن نیز از طریق لوله دیگربه طرف قسمت پایین گردآور جریان یافته تا زمانی که تابش خورشیدی برای گرم کردن آب کفایت کند، این عمل ادامه مییابد.
Comments
Post a Comment